Hata

"Couldn't resolve host 'query.yahooapis.com'" in module "mod_kweather"

ULUSLARARASI  MODA, TEKSTİL & TEKSTİL AKSESUARLARI FUARI 10 – 12 MART 2015     KAZABLANKA / FAS

a 141

(KAZABLANKA ULUSLARARASI FUAR MERKEZİ OFEC)

Bugün itibari ile katılımcı firma ülkeleri.

Türkiye - Fas – İspanya – İtalya – Fransa – Belçika – Mısır - Dubai – Hindistan – Pakistan – Çin – Kuveyt – Lübnan

Türk Moda ve Tekstil Sektörü Kuzey Afrika İle Buluşuyor

Fas ekonomisinin ticaret merkezinde olan Kazablanka Fuar Merkezi Ofec, Pyramids Group'un 21 yıllık tecrübesi ile 10-12 Mart 2015 tarihlerinde Fas Fashion & Tex fuarına kapılarını açacak. Kuzey Afrika ve dünyadan binlerce moda, hazır giyim, tekstil, kumaş, yan sanayi aksesuar üreticisini bir platformda buluşturacak olan Fas Moda ve Tekstil Fuarı, Türkiye ve Fas'ta sektörün öncü kuruluşlarının desteği ile bölgedeki yeni buluşma noktası olacak.

Destekleyen Kuruluşlar

TUFİAD Türkiye Fas İş Adamları Derneği OTİAD Osmanbey Tekstilci İş adamları Derneği MESİAD Merter Sanayici ve İş adamları Derneği

İSİAD İstanbul Sanayici ve İŞ Adamları Derneği

KYSD  Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği

AMİTH Fas Tekstil Federasyonu

Kazablanka Ticaret Odası  Kazablanka B.Şehir Belediyesi

Fas Hazır Giyim San. Odası Yatırım Merkezi

Fransa Fas Ticari Ataşeliği

a 140

Neden Fas Fashion & Tex ?

v  Kazablanka, Fas’ ın en büyük şehri ve limanı olması özelliği ile Fas ticaretinin %80’ ni elinde tutmaktadır.

v  Kumaş ithalatının gümrük vergisinden muaf olduğu Fas, en fazla kumaş ithalatını gerçekleştirirken bu ivme yan sanayi, aksesuar ve hazır giyim ihracatına da büyük katkı sağlamaktadır.

v  2006 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret anlaşması ve akabinde 2015 yılında gerçekleşecek olan gümrük tarifelerinin tamamen ortadan kalkması ile Fas – Türkiye ticaretinin hızla daha fazla büyümesi bekleniyor.

v  Türkiye Fas’ ın 10. Büyük tedarikçisidir. Fas’ın ticaret ve dağıtım merkezi olan Kazablanka, Ülkenin ve ticaretin kalbi konumundadır aynı zamanda Kuzey Afrika’nın Avrupa ve Dünya’ya açılan kapısıdır.

v  Haziran 2013 te ülkeler düzeyinde Türkiye – Fas Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin (YDSK) kurulmasına ilişkin ortak siyasi bildiri imzalanmıştır.

v  Özellikle de tekstil konusundaki potansiyeli ile Kazablanka, Türkiye ve Dünya çapında fırsatlar şehridir.

v  Hem Avrupa Birliği, hem de ABD ile yürürlükte olan Serbest Ticaret Antlaşmaları sayesinde bu iki büyük pazara tercihli ticaret yoluyla giriş şansı bulunan Fas, özellikle hazır giyim ihracatında bu pazar için önemli bir tedarikçi konumuna yükselmiştir.

v  Sektörün %85’ini küçük ve orta ölçekli işletmelerin teşkil ediyor olması, Fas tekstil sanayisine büyük ölçüde esneklik kazandırmakta. Bu durumda modaya ve değişen trendlere uygun sipariş hazırlanabilmesi imkanı oluşturmaktadır.

8 HEDEF ÜLKE 32 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ PROGRAMI

ü  Fas, Cezayir, Libya, Mısır, Fransa, Portekiz, İspanya, İtalya, Diğer..

ü  B2B toplantı organizasyonu

ü  Avrupa, Rusya & BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan hazır giyim ve kumaş alıcılarından heyet organizasyonu

ü  Mısır, Hollanda, Irak ofisleri ve İran, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika acenteleriyle yapılan işbirliği ile profesyonel alıcı firmalara konaklama

Katılımcı Profili; Kadın – Erkek Giyim I Abiye ve Gelinlik I İç Giyim I Spor Giyim I Çocuk Giyim I Deri Giyim I Hazır Giyim I Kumaş Üreticileri I Kumaş Aksesuarları I Triko I Çorap I Ayakkabı I Çanta

Kumaşlar; Yün, İpek, Dantel, Baskı, Gömleklik, Denim Diğer.. I Aksesuarlar; Düğme, Fermuar, İplik ve elyaflar, Diğer Aksesuarlar I Desen Stüyoları; Baskılı kumaşlar için tekstil desenleri

Ziyaretçi Profili; Toptancılar I Hazır Giyim Üreticileri I Moda Tasarımcıları I Kumaş Toptancıları ve Dağıtıcıları I Zincir Mağazalar I Butik Mağazalar I Distribütörler I Enstitüler I Medya & Basın I Diğer

FAS FASHİON & TEX;Türkiye ve Fas’ ta Ülkenin önde gelen söz sahibi kuruluşları ile kurduğumuz ortaklıklar ile Tekstil sektöründe hizmet veren kuruluşlar, sektörün Dünya genelinde profesyonelleri ve ticareti ile uğraşan yöneticilerinin, alım heyetlerinin  buluşacağı, bu büyük platformda yerinizi almayı unutmayın.

ONLİNE SUNUM TÜRKÇE http://pyramidsfairftp.com/moroccostyle/sunum/TR/fasfashion_sunum_4WEB.pdf">http://pyramidsfairftp.com/moroccostyle/sunum/TR/fasfashion_sunum_4WEB.pdf

ONLINE PRESENTATION IN ENGLISH http://pyramidsfairftp.com/moroccostyle/sunum/ENG/fasfashion_sunum_ENG_4web.pdf">http://pyramidsfairftp.com/moroccostyle/sunum/ENG/fasfashion_sunum_ENG_4web.pdf

ONLINE PRESENTATION FRENCH http://pyramidsfairftp.com/moroccostyle/brosur/a3brosur/moroccostyle_ENG_FRA.pdf">http://pyramidsfairftp.com/moroccostyle/brosur/a3brosur/moroccostyle_ENG_FRA.pdf

Değerli Firmalarımızın Dikkatine

Gönderdiğimiz ‘’Tekstil Fuarlarına’’ dair bilgilendirme maillerimizde , sektörünüzün gerçekleştirmiş olduğu ihracat bilgilerine, tekstil fuarlarımızı gerçekleştirdiğimiz ülkelerdeki sektörünüz hakkında ki gelişmelere, bu ülkelerde sektör hakkında var olan talebe, fuarımıza hangi Türk firmalarının ve Uluslararası firmaların katıldığına, ülkelerdeki en büyük sektör kuruluşlarına, alım heyetlerine, birliklere dair çeşitli bilgilere ulaşırsınız. Fuarlar ülke dışına açılmanızda en faydalı ve etkili yoldur. T.C. Ekonomi Bakanlığı da buna istinaden yurt dışı fuarlarında firmalara, fuara katılım bedelinin %50  ve  %70’ ne kadar varan geri iadelerle çeşitli destekler sağlar. Pyramids Grup Fuarcılık A.Ş. olarak fuarlarımızın bir çoğu yaptığımız başvurular sonucunda Bakanlığın belirlemiş olduğu desteklerle Milli Organizasyon olarak gerçekleşir. Sektörünüz hakkında gerçekleşen fuarlar ve bilgileri siz değerli firmalarımıza her zaman yarar sağlayacaktır.

Saygılarımla,

Regards